Adana en iyi mekanları nerelerdir? - Adana’da yemek nerede yenir?

Adana en iyi mekanları nerelerdir? sorusu oldukça sık akıllara takılmaktadır. Bu sorunun cevabı ise bir hayli düşündürücü ve derin bir anlama sahiptir. Nedeni ise günümüzde çoğu şeyin içi boş gösteriden ibaret olmasıdır. Artık mekanlarda dikkat ve özen gösterilen tek şey gösteriş olmakla birlikte ne yendiği ve nasıl yendiğinin bir önem taşımaması damak tadını ve sağlığını dikkate alanlar için üzücü bir durum.



Adana en iyi mekanları nerelerdir?

Adana en iyi mekanları nerelerdir? sorusu oldukça sık akıllara takılmaktadır. Bu sorunun cevabı ise bir hayli düşündürücü ve derin bir anlama sahiptir. Nedeni ise günümüzde çoğu şeyin içi boş gösteriden ibaret olmasıdır. Artık mekanlarda dikkat ve özen gösterilen tek şey gösteriş olmakla birlikte ne yendiği ve nasıl yendiğinin bir önem taşımaması damak tadını ve sağlığını dikkate alanlar için üzücü bir durum. Süslü tabaklarda servis edilen yemeklerin hangi koşullarda yapıldığını düşünmek korkutucu bir hal almakla birlikte çağımızın en büyük sorunlarından birisi. Çünkü yemeğin görünüşü ve sunumu son noktadır yemek hususunda ilk ve tek değil. Yenilen ürünlerin sağlığa zararlı olmaması uygun koşullarda yetişmiş olması eğer sebze ise söz konusu iyi toprakta yetişmesi ve bolca yıkanması meyveye gelince taze olması araya çürüklerin karıştırılmadan bolca temizlenmesi ve en önemli ve tehlikeli olan et konusunda ise hayvanın sağlıklı olması, iyi beslenmesi, ilaç ve yem ile  şişirilmeden sağlıklı yiyecekler tüketip doğal ortamda yürüyüş yapması, hijyenik koşullarda kesilip saklanması ve uygun malzemeler ile marine edilip temiz mutfaklarda uygun derece ateşte pişirilmesi gerekmektedir.

Tüm bu koşullar maliyet, zaman ve emek istediği için kalite celp eder. Kalite ise her mutfakta bulunmaz. Bir mutfağa kaliteli diyebilmek için kullanılan malzemelerin sağlıklı, çalışılan ortamın temiz, yenilen mekânın uygun olması gerekmektedir. Uygun ortam nasıl olur diye soracak olursanız kullanılan masa ve sandalyelerin temiz ve yemek yenebilir rahatlıkta olması yemek yiyen insanların rahatsız edilmemesi, çocuklu ailelerin lokmasının boğazında kalmaması için çocukların da düşünülerek mekân yapılması ve masaların arasındaki mesafenin hem gürültü hem de sağlık açısından uygun olması gerekmektedir. Tüm bu koşullar mevcut ise kaliteli ve sağlıklı gıda tüketiyorsunuz demektir. İnsan yediğini hafife almamalıdır çünkü sağlık satın alınamamakla birlikte kaliteli yemek satın alınabilir. Kaliteli yemek yiyen insan ise sağlığından kolay kolay yoksun kalmaz. Bu neden ile insan yaşadığı şehirde ve ülkesinde gezeceği yerlerde de en iyi mekanları bilmekle kendini sorumlu hissetmelidir çünkü insan yemek yemeden yaşayamaz. Hal böyle iken yemeği ile meşhur olan Adana en iyi mekanları nerelerdir? Sorusu oldukça sık karşımıza çıkmaktadır. Her adımı ile şeffaf olan Fikr-et kebap & steak restoranları tercih listesinin başında yer almaktadır. Tarladan ve yayladan sofralarınıza taşınan bu lezzet aklınıza acaba kelimesini getirmeyecek kalitede ve disiplinde üretilir. Sağlığınıza sağlık katan bu yemekler ilk lokmadan itibaren size iyi ki dedirtecektir.

Adana’da yemek nerede yenir?

Adana’da yemek nerede yenir?  Adana’ya ayak basan herkesin ağzından ilk çıkan sorudur. Yemekleri ile meşhur olan Adana ‘nın bu konudaki sorumluluğu hayli büyük olmakla birlikte her türe sahip mekân bulabilirsiniz. Her sokakta sizi sofrasında ağırlamak isteyen restoran sahipleri ile karşılaşacağınız Adana’ da neyi nerede yediğinizin önemi hayli büyüktür. Kebabı bu işe yıllarını veren ustanın elinde yemek ile önemsemeden yapanın elinden yemenin tadı elbette farklı olacaktır. Sizler için hazırladığımız bu listenin başında Fikr-et steak& kebap tam olarak üç neslin ortak lezzet sırları ile binlerce insanın beğenisini kazanmış bir kurumdur. Yüzde yüz yerli besi hayvanları Himalaya tuzu ve dağda yetişmiş tamamıyla doğal baharatlar ile çeşnilendirip özel meşe kömürü ile pişirilir. Meşe kömürü yemeklerin lezzetine lezzet katan ayrı bir lezzetlendirme özelliğine sahiptir. Nasıl ki evde doğal gaz ile pişirilen yemekle pikniğe gidilip mangalda pişirilen yemek fark ediyorsa bu lezzetin zirve noktasına ulaşmış insanlar meşe kömürünü tercih etmektedirler. Himalaya tuzunun özelliği ise organlara faydalı olmasıyla bilinir. İyot vücuda zararlıdır. Evde kurduğumuz turşularda bilhassa iyotlu tuz kullanmayız çünkü sebzeleri çabuk bozar ve koruma özelliği yoktur. Basit bir sebzeyi bile koruyamazken organlarımıza faydası olmasını bekleyemeyiz.

Biz tuzun dahi en sağlıklı halini tercih edip Himalaya tuzunu sofralarınıza getiriyoruz. Sağlığınız için hiçbir masraftan kaçınmayıp her şeyin hatta yemeğin ana değil yan ürünü olan tuzun bile en sağlıklı olanını tercih ediyoruz. Yediğimiz yemekler sağlığımız ile direkt olarak bağlantılıdır ve insan sağlığı olmadan hiçbir şeyden hatta hayattan bile zevk alarak yaşayamaz durum böyleyken sizin hem yediklerinizden keyif almanız hem de sağlığınızı en mükemmel seviyede koruyabilmeniz için var gücümüz ile tam olarak üç nesildir alın teri döküyoruz. Menü yelpazemize gelince Adana’da yemek nerede yenir? Sorusunun cevabı olmaya yetecek kudrete sahiptir. Hamburgerden kebaba daha önce tatmadığınız kebap çeşitlerine ve et yemeklerine aradığınız her türde yemeği bulmak oldukça kolay. Tatlılarımız, zengin meze çeşitlerimiz ve birçok salata çeşidimiz ile hem gözü hem karnı doyuran bu yemekler ilk tadımda damağınızı çatlatacak türden. Lezzet başkenti Adana’ya gelip bize uğramadan gitme pişmanlığını yaşamak istemiyorsanız en az bir kere mutlaka denemeniz gereken yemeklerimiz ile sizi bekliyor olacağız.

Kuzu İncik

Kuzu incik kasaplık hayvanların bacaklarında, dizleri ile paçaları arasındaki kısma verilen isimdir. Kuzu incik, koyun etinin pirzola ile birlikte en makbul olan kısmı varsayılmaktadır. Kuzunun but kısmından çıkarılan incik bölümü uygun baharat ve ateşte pişirildiği zaman tadına doyum olmaz. Yüzyıllardır mutfakların popüler yemek listesinin başından hiç inmemiştir. Saray yemeği olarak da bilinen kuzu incik her gün yenilse bıkılmayacak türden bir yemektir. Doğal ortamda büyümüş besi hayvanlarının uygun ve hijyenik koşullarda kesilmesinin devamında Himalaya tuzunda ve dağ kekiğinde yanı sıra diğer çeşnilerde dinlendirilmesi gerekir. Belirli süre bekletilen etlerin meşe kömürü ile buluşma anı et tutkunlarının kanını hareketlendirecek türden heyecan vericidir. Meşe kömürü ile lezzetine lezzet katan kuzu incik yavaş yavaş piştikten sonra servis tabaklarında doğru yol alır.

En uygun marine ile en uygun ateşin buluşma adresi elbette Fikr-et steak & kebap restoranlarıdır. Kendinizi sarayda hissettirecek bu lezzeti tatmak demek yemek hazzının zirvesine ulaşmak ile aynı anlamı taşımaktadır. Fikr-et steak & kebap kurulumundan bu yana kuzu incik yemeğini en iyi yapanlar arasında olması ile bilinmektedir. Nesillerdir bu işi en iyi yapması ile parmakla gösterilen nadir restoranlar arasında bulunmaktan onur duyuyoruz. Başta beş masa ile adım attığımız bu yolculuk sizlerin tercihi ile binlerce kişilik kapasiteli restoranlara ve eve servis hizmeti ile sınırsız sayıda insana ulaşabilmenin gerçek bir başarı olduğunun farkındayız ve sizlere bizi zirveye taşıdığınız için teşekkür ediyoruz. Gelin zirveyi paylaşalım ve birden fazla şubemizde bir araya gelelim. Aynı lezzeti onlarca kez yakalayabileceğiniz tabaklarınızda değişmeyen şey sevgi olacak. İşine aşkını vermeyenler başarılı olamaz ilkesi ile yıllardır alın teri döküyoruz. Gerek lezzet festivallerinde gerekse şenliklerde boy gösteriyoruz ve sizi evimize davet ediyoruz. Gerçek bir kuzu incik yemeği tatmak istiyorsanız lezzetimiz ile damak çatlatmaya hazırız. Her lokmada aynı hazzı yaşayacağınız bir serüvene ayak basmak isterseniz Adana’ da bulunan restoran zincirimizde sizleri görmekten mutluluk duyarız. Fikr-et steak & kebap ailesi olarak işine ömrünü verenler ilkesinin her harfinin hakkını veriyoruz. Nesillerdir süregelen lezzetlerimiz ile ve bitmeyen bir aşk ile sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz.

loading image
loading image
loading image
loading image