Adana en iyi mekanlar, Kuzu İncik

Adana en iyi mekanlar denilince insanlar beklentilerini daima en yüksek seviyede tutuyor bunun nedeni ise Adana’nın turizmin kalbi ve gururu konumunda yer alması diyebiliriz. Dünyanın midesine bayram ettiren Adana’da en meşhur yiyeceklerin başında elbette kebap ve ciğer şiş gelmektedir.



Adana en iyi mekanlar

Adana en iyi mekanlar denilince insanlar beklentilerini daima en yüksek seviyede tutuyor bunun nedeni ise Adana’nın turizmin kalbi ve gururu konumunda yer alması diyebiliriz. Dünyanın midesine bayram ettiren Adana’da en meşhur yiyeceklerin başında elbette kebap ve ciğer şiş gelmektedir. Yapılan kebabın erkek koyun etinden kesilmesi ayrıca etin yavaş ve uygun koşullarda dinlendirilip marine edilmesi en kaliteli ve uygun baharatlar ile süslenmesi ve kızgın ızgara ateşinde harmanlanması yapılan kebabın en üst kalitede olması için vazgeçilmez koşullardır. Doğal olarak Adana’da en iyi mekanlar denilince akla her zaman etin en mükemmel haliyle işlenmesi beklenmektir. Bu lezzet sofralarınıza sadece mutfaktan değil kesilen koyunun ne yediği ile dahi ilgilidir. Yemyeşil doğada özgürce yemyeşil otlarla beslenen hayvanlar işinin ehli kesimhane ustalarının elince geçip kuru dinlendirme yöntemi ile bekletiliyor. Daha sonra restoranımızın birbirinden maharetli şeflerinin parmakları arasında işlenip güzelce marine edilip kızgın ızgara ateşinde ağır bir şekilde pişiriliyor. Ateşin pişirme sıcaklığı da en az etin lezzeti kadar önemli.

Adana en iyi mekanlar denince akla ilk gelen Fikr-et steak, kebap, burger konusunda koyunun yediği ottan tutun da ızgaranın pişirme seviyesine kadar sizin tabağınızdan zevk ve lezzet duymanız için var gücü ile günün her saati çalışıyor ve emek veriyor. Bu nedenle her sene Adana lezzet festivallerinin baş tacı ediliyor. Yalnızca festivale ayak basanların tercihi değil Adana’ya ayak basanlarında bir numaralı tercihi olmaktan onur duyuyoruz. Restoran olarak zirveye ulaşmamız zor ama değerli bir yol olmakla birlikte uzun yılların tecrübesi ve bitmek tükenmek bilmeyen et aşkı ile sabır ve azimle çalıştık, çabaladık. Vardığımız en iyi noktayı varış olarak değerlendirmeyip daha iyisi için her zaman sebat gösterdik. Bugün Adana’ da parmak ile gösterilmek siz değerli misafirlerimiz tarafından takdir görmek bizim için akıl almaz, içe sığmaz bir mutluluk. Bu hislerin devamı için otuz küsür yıldır alın teri döküyoruz ve dökmeye devam edeceğiz. Her yaşa hitap eden zengin ve kapsamlı menümüz Adana kebapta olduğu gibi hamburgerde de oldukça başarılı konumda. Ekmeğinin yapıldığı unun buğdayı ile dahi hem haliz her zaman en mükemmel sonuç için en kaliteli yolu gözlemekteyiz.

 

Yemek festivali Adana

Hamburgerimizin etinin iyi pişmesi ateşte kurumaması ve baharatların mükemmel seviyede dengeli olması bizim için hayati önem arz ediyor. Her yıl her yaştan her ırktan her insanın bir numaralı tercihi olan Fikr-et steak kebap burger onur ve şerefle hizmet etmek için şubelerimizde sizi bekliyor. Yemek festivali Adana beş yıldır yoğun ilgi ile dünyanın her yerinden gelen katılımcıları ile bu yılda tüm ihtişamıyla boy gösterdi. Coğrafya lezzettir teması ile sevenleriyle buluşan festivalin en ilgi çekici ev sahiplerinden biri elbette lezzetiyle Adana’ya ün salmış Fikr-et steak kebap burger oldu. 18 şefin 12 farklı oturumda sahne aldığı gastro şovda imza yemekler, Anadolu mutfağı ilham veren sunumlar ile birlikte sevenleriyle buluştu. Festivalin bu seneki yıldızı ise Adana’nın coğrafi işaretleri olmakla birlikte en çok göze çarpan lezzetlerden birisi elbette Fikr-et steak kebap restoran ailesiydi. Eşsiz kebabı yumuşacık ciğer şişi doyum olmaz hamburgeri ile gelenlerin tekrar ve tekrar ayak bastığı standımızda büyük bir mutlulukla sizleri ağırlamanın yanı sıra evimizde de ağırlamaktan onur duyarız.

 

 Sadece yemek festivali Adana tarihlerinde değil günün her saatinde sizlerle buluşmak sizin midenizi bizim kalbimizi şenlendirecektir. Kahvaltı öğle ve akşam yemeklerinde kısaca günün her öğününde size hitap edecek birbirinden eşsiz ve farklı lezzetler ile damaklarınızı çatlatmaya hazır ve nazırız. Beş yıldız lezzet festivallerinde boy göstermek ve siz değerli misafirlerimiz ile vakit geçirmek bizleri mutlu ediyor. Dünyanın her yerinden katılan şefler ile farklı mutfaklardan, farklı ülkelerden gelen misafirlere ev sahipliği yapmak ve güzel şehrimiz Adana’nın güzel kebaplarını ve et ürünlerini size servis etmekten gurur duyuyoruz. Birçok farklılığı lezzet ile birleştiriyoruz ve dünyanın ortak tadı kebap ile sofralarınıza getiriyoruz.

Kuzu İncik

Kuzu incik koyunun but ve kol kısmının arkasında bulunan et ürünü olmasıyla bilinir. Koyun etinin pirzola ile birlikte en makbul kısmıdır. Sayısız tarifle karşılaşacağınız kuzu incik tam bir ustalık imzasıdır. Öncelikle hayvanın uygun koşullarda beslenmiş ve sağlıklı olması gerekmektedir. Taze otlarla ilaçsız ve yemsiz doğada özgürce yaşayan hayvanların eti çok daha lezzetli olur. Suyunu dağ suyundan tüketen otunu yayladan yiyen hayvanlar son derece sağlıklı bir şekilde gelişmiş olup vakti geldiği zaman en uygun kesimhanelere gönderilir. Burada bu işe yıllarını veren ve en üst düzey eğitimlerini alan ustalar tarafından nazikçe ve en sağlıklı koşullarla kesilir. Tertemiz buzhanelerde yavaşça bekletilerek dinlendirilir. Belirli bir süre bekledikten sonra bu işin ehli olan restoranımıza ayak basar. Bu süreçten sonra onlara bizim birbirinden maharetli şeflerimiz eşlik eder.

 İşini iyi değil mükemmel yapmak isteyen ve yıllarını bu işe veren şeflerimiz özenle hazırlanan kuzu incik bölgesini marine eder. Bazen günleri alan bu süreç sabır ve kalite arayan bir süreçtir. Dağlarda yetişen baharatlarımızla buluşan etler adım adım lezzet ile buluşur ve bütünleşir. Baharat ve marine işleminden sonra sıra ateştedir. Özenle hazırlanan ızgara ateşi ile ağır ağır pişirilir. Son olarak tabaklarla buluşan ete eşsiz mezeler ve salatalar eşlik eder. Restoranımız Fikr-et steak kebap burger tüm bu aşamaları ustalık ve aşkla yapar. Siz değerli misafirlerimizin midesi ile buluşana kadar olanca sabır ve sevgiyle çalışır ve çabalar. Damak tadına düşkün olanların eti en mükemmel hali ile tükettiği restoranımız sizlere uzun yıllardır hizmet vermekten oldukça mutlu durumda. Her işlemde ve her defasında aynı özeni ve gayreti sergilemek azim kelimesini bizim için anlamlandıran bir süreç olmakla birlikte sizi de keyiflendiren bir süreç oldukça biz bu yoldan geri adım atmamak konusunda oldukça kararlı durumdayız. Bizi zirveye taşıyan şey her zaman yaptığımız işi önemsememiz ve basite kaçmamamız. Her şeyin olduğu gibi kebabın da ikinci kalitesinin çıktığı su götürmez bir gerçek olup kebaplarımızda hiçbir zaman ikinci kalite ürün kullanmadık. Bu durumda bizi otuz küsür yıldır zirveden indirmedi. Sadece etimizle değil etin nasıl bir ortamda yendiği de bizim için son derece önem arz etmekte. Aile sıcaklığı veren restoranımızda masalarımız her saat itina ile köşe bucak temizlenmekte. En kaliteli ve doğal temizlik ürünleri ile devamlı sizlerin sağlığı için çaba göstermekteyiz. Bebekler için mama sandalyesi, engelli, yaşlı ve kendini hasta hisseden müşterilerimiz için engelli sandalyesi park alanı gibi hayatınızı kolaylaştıracak çözümler ile size eşlik etmekten onur duyuyoruz. Açık alanda yemek isteyenlere uygun açık alanımız ve ücretsiz Wi-fi erişim noktamız ile sizi rahat ve evinizde hissettirmek için elimizden gelen tüm imkanları kullanmaktayız. Sabah kahvaltıdan akşam yemeğine kadar günün her saati ve her öğünü güler yüzümüz ile sizleri görmekten mutluluk 

loading image
loading image
loading image
loading image
loading image
loading image
loading image
loading image